Rólunk

Az AKAIRÓL

Több, mint nyolc évtizede az AKAI tanúbizonyságot tesz róla, hogy az innováció és a technológiai fejlődés egyik kulcsszereplője. 1929-ben alapították a céget Tokióban, és már a kezdeti korszakban is a minőségre törekvés volt az elsődleges cél, nem csupán a hangtechnikában, de a vizuáltechnológiában egyaránt.

A cégalapító, Masukichi AKAI egykoron tokió otthonának hátsó kertjében kezdte meg a kísérletezgetést, majd a sikerein felbuzdúlva, 1929-ben alapította meg a céget. Masukichi és fia Saburo vezetésével az AKAI hamar multinacionális céggé fejlődött az egykori kerti álmodozási fázisból, és ennek a folyamatnak az alapelve volt, hogy innovatív megoldásokkal rukkoljon a cég.

Az AKAI-t ismerik a világ minden pontján, híres kazettás magnóiról, rádióiról, kazettás magnóiról, erősítőiről, mikrofonjairól és hangfalairól, melyek a maguk korában mind kuriózumnak számítottak.

Az új korszak hajnalán

Az AKAI a piac minden szegmense számára gyártott videókazettás lejátszókat VCR technológiával az 1980-as években.Az AKAI VS-2 modell volt az újítóforradalom első harcosa, mely képes volt az éppen futó műsort rögzíteni, ezért Interaktív kijelzőrendszernek is nevezték.

AKAI minden esetben ötvözte a technikai vívmányait a termékeiben, hogy a vásárlóközönség a lehető legjobb minőséget kapja a pénzéért, legyen az audió, lejátszó, videó vagy kiegészítő termék. 

A cég nem elégedik meg azzal, hogy központosítva gyártson minőségi termékcsaládot, törekszik, hogy lokálisan is elemezve az igényeket, azokat minél jobban kielégítve bocsássa piacra az AKAI legújabb termékeit. Innovatív és újító szerepét a jövőben sem szeretné elveszteni a cég, ezért a lehető legjobb szakembergárdát próbálja kötelékében tartani, akiket folyamatos oktatásokkal képeznek.

Az AKAI célja nem változott ahhoz képest, amit Masukichi úr a hátsókertben megálmodott... minőséget adni, jó áron, szép dizájnal, hogy a vásárló tökéletesen elégedett legyen a vásárolt AKAI termékkel. A számok, pedig őt igazolják!